Na demonstracijama za nezavisnost Škotske 20.000 ljudi

Izvor: B92, 07.Okt.2018, 00:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na demonstracijama za nezavisnost Škotske 20.000 ljudi

Vlasti Edinburga saopštile su da je 20.000 ljudi učestvovalo u protestnoj šetnji ulicama tog grada tražeći nezavisnost Škotske.

Prisutni su naveli kako je ovog puta demonstranata bilo mnogo više nego prethodni put, pre šest meseci.

Škotska premijerka Nikola Stardžen, liderka Škotske nacionalne partije (SNP), obećala je da će izneti planove za novi referendum o nezavisnosti Škotske kada "uslovi Bregzita budu jasni".

Velika Britanija bi trebalo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da napusti Evropsku uniju 29. marta 2019. na osnovu rezultata referenduma na kom je većina Škota glasala za ostanak u EU.

Britanska premijerka Tereza Mej odbila je da odobri novo glasanje o škotskoj nezavisnosti, koje mora da odobri parlament u Londonu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.