Na Tajvanu otvoren najveći centar scenske umetnosti na svetu

Izvor: N1 televizija, 05.Nov.2018, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Tajvanu otvoren najveći centar scenske umetnosti na svetu

Prostrani kompleks s četiri pozorišne dvorane, opisan kao najveći centar scenske umetnosti na svetu, otvoren je na jugu Tajvana, u lučkom gradu Kaosjung.

Nacionalni Kaosjung umetnički centar otvoren je u oktobru i prostire se na 3,3 hektara pod jednim krovom.

Sastoji se od koncertne hale, pozorišta, opere i dvorane za čitanje poezije. Izgradnja Centra na mestu nekadašnjih vojnih baraka trajala je osam godina, a troškovi su iznosili 10,7 milijardi novih tajvanskih >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << dolara (oko 350 miliona dolara).

Koncertna hala Centra ima najveće orgulje u Aziji, s 9.085 cevi. Holandska arhitekta Fransin Huben radila je dizajn Centra koji odražava njegovu tropsku lokaciju i veze s morem.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.