NOSI ŠEŠIR I MALTRETIRA ZATVORENIKE Kontroverzni američki šerif iznenada dao otkaz, a raširenih ruku čega ga - TRAMP

Izvor: Blic, 01.Sep.2017, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOSI ŠEŠIR I MALTRETIRA ZATVORENIKE Kontroverzni američki šerif iznenada dao otkaz, a raširenih ruku čega ga - TRAMP

Dejvid Klark, kontroverzni federalni šerif Milvokija i pristalica predsednika SAD Donalda Trampa, iznenada je i bez objašnjenja dao otkaz na tu poziciju. Očekuje se da će Klar preuzeti funkciju u Trampovoj administraciji, tvrde dva izvora bliska slučaju za “Politiko”.

“Milvoki žurnal sentenijel” opisao je Klarka kao "zvaničnika sa šeširom koji se uzdigao do nacionalnog nivoa svojom kontroverznom retorikom”.

Klark, koji je poznat po podržavanju Trampove >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << platforme reda i zakona i nekoliko optužbi za maltretiranje zatvorenika u svojim ćelijama, juče je dao otkaz, više od godinu dana pre isteka četvrtog mandata na mesto šerifa, navodi “Vašington post”.

Nije poznato zašto je Klark (61) dao otkaz, ali je on ovaj potez okarakterisao kao penziju. Bio je šerif od 2002.

Nakon otkaza, međutim, odmah je objavio “tvitove” koji su se dotakla njegove omiljene teme – medijski tretman Donalda Trampa.

“Dok uragan Irma prilazi Karibima, liberalni mediji bez sumnje smišljaju kako da naoružaju ovu oluju i iskoriste je protiv Donalda Trampa”, napisao je u jednoj.

Klark je bio stalna ličnost na “Foks njuzu” i postao je dobro poznata figura u konzervativnim krugovima poslednjih godina. Javna je pristalica Donalda Trampa i čak je promovisao njegovu knjigu na svom nalogu na Tviteru početkom avgusta. Prošle godine govorio je na republikanskom kongresu u Klivlendu, Ohajo, podseća “Politiko”.

Našao se pod kritikama nakon niza smrti u zatvorima u oblasti Milvokija, uključujući smrt Terila Tomasa koji je umro prošle godine od dehidratacije, nakon što su mu stražari isključili vodu u ćeliji.

Nije poznato da li će se Klark naći u Trampovoj administraciji, ali izvori tvrde da se očekuje da će ući u Belu kuću. Njemu verovatno neće biti ponuđena funkcija koja je potrvrđena u Senatu jer bi njegova nominacija naišla na opoziciju sa obe strane.

Portparolka Bele kuće Lindzi Volter rekla je da zasad nema komentara. Klark je, međutim, u poruci rekao da će “sledeće nedelje razgovarati o svojim budućim planovima”.

“Politiko” podseća da su Klarka ranije razmatrali za posao u Ministarstvu državne bezbednosti i čak je javno objavio svoj plan da se pridruži administraciji u maju. Međutim, nikada nije došao na tu poziciju.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.