NEMCI APELUJU NA TEREZU MEJ Vreme ističe, Britanija da konkretizuje svoje planove

Izvor: Blic, 14.Feb.2018, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEMCI APELUJU NA TEREZU MEJ Vreme ističe, Britanija da konkretizuje svoje planove

Nemačka Vlada pozvala je britanskog premijera Terezu Mej da predstavi plan svoje Vlade o budućim odnosima Britanije i EU nakon što London napusti blok.

Portparol nemačkog kancelara Angele Merkel rekao je danas da je "važno da Britanija konkretizuje svoje planove" i da "vreme ističe".

Merkelova će se u petak, 16. februara, sastati sa Mejovom u Berlinu, javio je AP.

Glavni pregovarač >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << EU za "Bregzit" Mišel Barnije rekao je prošle sedmice da Britanija još nije predstavila svoju viziju budućih odnosa EU i Britanije.

Britanija zvanično napušta EU 29. marta naredne godine i ona je prva članica ikada koja odlazi iz bloka.

Izuzetno složeni pregovori moraju da se okončaju ove jeseni, da bi parlamenti zemalja EU imali vremena da ratifikuju sporazum.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Tereza Mej se NEĆKA: Angela Merkel joj poručuje nešto OPASNO

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Feb.2018

Prva zemlja članica koja je odlučila da istupi iz tog bloka..Nemačka vlada pozvala je danas britansku premijerku Terezu Mej da iznese planove svoje vlade o budućim odnosima između Britanije i Evropske unije nakon Bregzita...Pročitajte i :..- Za nas je važno da Britanija konkretizuje svoje planove.....

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.