NAVALA Hrvatska policija jedva suzbija nepregledno more izbeglica u Tovarniku

Izvor: Blic, 21.Sep.2015, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAVALA Hrvatska policija jedva suzbija nepregledno more izbeglica u Tovarniku

U blizini Tovarnika hrvatska policija uz pomoć kordona usmerava migrante ka prevoznim sredstvima koja se kreću ka severu, odnosno mestu Botovo i granici sa Mađarskom.

Migranti se od Tovarnika vozovima i autobusima prevoze u pravcu granice sa Mađarskom.

Zbog prevelikog priliva migranata, Hrvatska je danas tražila od EU da Grčka zaustavi migrante sa Bliskog istoka u svojoj zemlji.

Istovremeno, danas je mađarski parlament prihvatio širu primenu vojske >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zbog izbegličke krize.

Kako javljaju hrvatski mediji, do 12 sati u Hrvatsku ušlo oko 29.910 migranata.

Na železničku stanicu Botovo, na hrvatsko - mađarskoj granici juče je oko 18 sati stigao još jedan voz iz Tovarnika, s između 1.400 i 1.500 izbeglica, koje je policija po izlasku iz voza preusmerila na ilegalni granični prelaz s Mađarskom.

Migranti su bili razmešteni u 11 vagona i preusmereni na ilegalni

granični prijelaz udaljen dva kilometra od Botova. Tokom noći se ne očekuju novi dolasci izbeglica vozom, ali nije isključeno da će stići autobusima, navodi Hina.

Takođe, granični prelaz između Hrvatske i Slovenije - Bregana, koji je juče nekoliko sati bio blokiran zbog protesta izbeglica, ponovo je zatvoren za sav putnički saobraćaj zbog novog priliva izbeglih osoba, javila je Hrvatska radiotelevizija.

Na Bregani Slovenci podižu ogradu, a slovenački mediji navode da se na slovenačkoj strani graničnog prelaza obavljaju pripreme za postavljanje šatorskog naselja u slučaju da izbeglice, ipak, uđu u zemlju.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.