NAJPRAĆENIJE SUĐENJE U ISTORIJI ENGLESKE Monstrumi pred licem pravde: Devojčicu (13) zlostavljalo 60 PEDOFILA!

Izvor: Blic, 20.Mar.2017, 22:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAJPRAĆENIJE SUĐENJE U ISTORIJI ENGLESKE Monstrumi pred licem pravde: Devojčicu (13) zlostavljalo 60 PEDOFILA!

Pedofilski skandal neviđenih razmera trese Veliku Britaniju, a u centru pažnje je zlostavljanje dve 13-godišnje devojčice.

Najpraćenije suđenje u istoriji Engleske, kako ga je nazvao "Independent", potreslo je mnoge kad su pred porotu izašle žrtve zlostavljanja. Pedofilski krug masivno je iskoristio ranjivost dve devojčice koje dolaze iz problematičnih porodica, i to u tolikoj meri da su devojčice verovale da je ono što im se događalo bilo "normalno", te su se one >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << osećale "odraslo" kad su ih muškarci uzeli pod svoje.

Jedna devojčica potvrdila je da je u vreme zlostavljanja prošla kroz ruke 60 muškaraca koji su je silovali. Od toga ih je svega 11 sad na suđenju, pod optužbom da su počinili seksualne prekršaje, a svi poriču da su učinili ijednu od 49 tačaka optužnice koje su podignute protiv njih zbog stvari koje su se događale u razdoblju između 2006. i 2012. godine.

Među optužnicama su višestruka silovanja dece mlađe od 13 godina, dečja prostitucija i drogiranje devojčica kako bi bile ošamućene i lakše stupile u seksualne aktivnosti. Čak 45 optužnica je podignuto u vezi jedne, a četiri u vezi druge devojčice.

Javni tužilac Oliver Saksbi prilikom uvodne reči je izjavio da je bila reč o devojčicama iz nestabilnih porodica, te su one bile savršena meta.

- One su tražile uzbuđenje i pažnju. Tražile su mesto gde mogu biti daleko od škole i kuće. Želele su da se osećaju odraslo, ali i da neko brine o  njima. Bile su lak plen grupi muškaraca koji su želeli seksualno zadovoljenje.

Devojčice su primale poklone u obliku alkohola, DVD-a, hrane, a povremeno i droge, napomenuo je Saksbi, i dodao:

- Postavljeni su im uslovi, pa su iskorišćene. Prvo su je ustanovljeno njihovo poverenje, a zatim su seksualno iskorišćene.

Devojčice su smatrale da su ti muškarci njihovi momci, iako su prolazile kroz ruke različitih muškaraca koji su se smenjivali, ponekad čak i na dnevnoj bazi. Gotovo svi muškarci su azijskog porekla i mnogi među njima su inače prijatelji. Neki su oženjeni i imaju decu, dok neki rade kao prodavači ili taksisti, piše Independent.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.