Izvor: Blic, 22.Jan.2018, 01:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAJOPASNIJA ZEMLJA NA SVETU Prošle godine u Meksiku ubijeno više od 25.000 ljudi

Više od 25.000 ljudi ubijeno je u Meksiku prošle godine, što je najveći broj na godišnjem nivou u novijoj istoriji Meksika, najnoviji su podaci Vlade.

Istražioci su otvorili istrage za 25.339 slučajeva ubistava, što je povećanje od 25 odsto od 2016. godine, podaci su Ministarstva unutrašnjih poslova.

Ovo je najveći broj na godišnjem nivou od kada su vlasti počele da broje ubistava 1997. godine.

Meksiko već godinama potresa nasilje, a država se >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bori protiv narko-bandi koje su se poslednjih godina podelile u više manjih grupa.

Prošle godine otvoreno je za 40 odsto više istraga ubistava u poređenju sa 2013. godinom.

Meksičke vlasti su u četvrtak, 18. januara, odbacile izjavu američkog predsednika Donalda Trampa koji je rekao da je Meksiko najopasnija zemlja na svetu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.