Momenat koji je zapalio Bliski istok: Raketa raznosi autobus (VIDEO)

Izvor: Vesti-online.com, 13.Nov.2018, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Momenat koji je "zapalio" Bliski istok: Raketa raznosi autobus (VIDEO)

Objavljen snimak na kom se vidi kako palestinska raketa pogađa izraelski vojni autobus, koji je postao inicijalna kapisla za eskalaciju sukoba u Pojasu Gaze.

Naime, snimak je objavila televizijska mreža Hamasa u ponedeljak uveče, a na njemu se prikazuje kako protiv-tenkovski projektil pogađa autobus izraelske vojske. Kako se navodi, raketa je pogodila autobus svega par minuta nakon što su iz njega izašli vojnici.

Na snimku se vidi i nekoliko izraelskih vojnih vozila >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i puno vojnika kako stoje pored autobusa u vreme napada.

Ovo je prvi put da je Hamas ispalio protivtenkovsku raketu tipa "Kornet" ruske proizvodnje na izraelsku metu od rata u pojasu Gaze 2014. godine.

Palestinske frakcije su potom izdale saopštenje u kome su navele da su njihovi "borci uspeli da napadnu autobus pun vojnika raketom ’kornet’", dodavši da je rezultat pogibija i ranjavanje vojnika u autobusu, preneli su izraelski mediji.

Izraelska vojska je međutim navela da je ranjen jedan vojnik i da je prenet u bolnicu u kritičnom stanju.

1645 H (EET): Palestinian Resistance forces destroyed a bus carrying a number of #Israel|i Occupation Forces to the northeast of #Gaza Strip after direct-hit w/ Kornet ATGM, killing/injuring all passengers of Zionist colonists/soldiers. #Palestine pic.twitter.com/AwXpwJLyO3— Arabiana Intel (@ArabianaINTEL) November 12, 2018

Autobus je zahvatila vatra i crn gust dim dizao se s mesta napada. Posle tog incidenta usledilo je raketiranje iz Gaze naselja na jugu Izraela. Protiv-raketni sistem "Gvozdena kupola" presreo je desetine raketa i izraelske vazduhoplovne snage napale su mete Hamasa koji vlada Gazom i manje organizacije Islamskog džihada.

UPDATE: Since approx. 4:30 pm today, #Hamas terrorist have launched 300+ rockets into the southern #Israel communities. The damage caused by the rockets include:

- Seventeen injured Israelis

- Homes destoyed

- and a bus destroyed pic.twitter.com/DY5v3r02fY— StandWithUs (@StandWithUs) November 12, 2018

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gori Bliski istok: Više od 400 raketa na Izrael VIDEO

Izvor: Mondo, 13.Nov.2018

Žestoki sukobi na Bliskom istoku. Hamas ispalio 400 raketa na Izrael. Objavljen snimak na kom se vidi kako palestinska raketa pogađa izraelski vojni autobus, koji je postao inicijalna kapisla za eskalaciju sukoba u Pojasu Gaze...Snimak je objavila televizijska mreža Hamasa u ponedeljak uveče, a na...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.