Papa Franja: Amazonija je neophodna za Zemlju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Avg.2019, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa Franja: Amazonija je neophodna za Zemlju

Papa Franja ocenio je danas da su šume Amazona od vitalnog značaja za planetu Zemlju i u molitvi apelovao da se požari što pre stave pod kontrolu, prenosi AP.

Glas pape je samo jedan u horu međunarodne zabrinutosti da će požari u Brazili imati ogromne posledice na životnu sredinu planete.

Papa Franja, koji sam dolazi iz susedne Argentine, rekao je okupljenima na Trgu svetog Petra da su svi zabrinuti zbog amazonskih požara.

Zelena pluća su važna za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << našu planetu. Zato se pomolimo da, uz napore svih nas, požari budu pod kontrolom što je pre moguće, pozvao je papa.

Požari u amazonskim prašumama izazvali su talas antivladinih protesta u Brazilu i postali su jedno od važnih pitanja na samitu G7 u Francuskoj.

Brazilska vojska, uz podršku iz vazduha, poslata je u subotu u Amazon kako bi pomogla gašenje požara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Papa: Molitva za Amazon

Izvor: Danas, 25.Avg.2019

Papa Franja ocenio je danas da su šume Amazona od vitalnog značaja za planetu Zemlju i u molitvi apelovao da se požari što pre stave pod kontrolu, prenosi AP. Članak Papa: Molitva za Amazon se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.