Srpski nacionalni savet pisao Vučiću

Izvor: B92, 10.Jun.2019, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski nacionalni savet pisao Vučiću

Srpski nacionalni savet u CG uputio je pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću povodom usvajanja novog zakona o slobodi veroispovesti.

Tim zakonom je predviđeno da svi verski objekti SPC, koji su bili imovina države Crne Gore do 1918. godine, prelaze u državno vlasništvo.

Savet smatra da je to čin kojim se podrivaju temelji srpskog identiteta u Crnoj Gori i sprovodi asimilacija Srba u toj državi.

SPC je već ranije saopštila da država Crna Gora >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tim činom želi da joj otme imovinu, te da se zakonom narušava princip odvojenosti crkve od države i upliće u unutrašnja pitanja crkava i verskih zajednica.

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović istakao je za vikend da će se na pitanju stvaranja Crnogorske autokefalne crkve "predano raditi, dopadalo se to nekome ili ne".

On je takođe rekao da SPC u CG "čuva infrastrukturu velike Srbije".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Srpski nacionalni savet u Crnoj Gori pisao Vučiću

Izvor: RTS, 10.Jun.2019

. Srpski nacionalni savet u Crnoj Gori uputio je pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću povodom usvajanja novog zakona o slobodi veroispovesti, kojim je predviđeno da svi verski objekti SPC, koji su bili imovina države Crne Gore do 1918. godine, prelaze u državno vlasništvo.

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.