Mogerini žali zbog istorijske greške oko pregovora o proširenju

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Okt.2019, 20:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mogerini žali zbog istorijske greške oko pregovora o proširenju

Visoka predstavnica EU Federika Mogerini ocenila je da su vođe evropskog bloka napravile "istorijsku grešku" kada nisu uspele da se dogovore o počinjanju pristupnih pregovora sa Albanijom i Severnom Makedonijom na svom samitu.

Mogerini je napisala danas u svom blogu da žali što Evropske vođe nisu mogle da se slože uprkos "izuzetnom napretku" koji su ostvarile obe zemlje, i suprotno preporukama Evropske komisije.

"To je mnogo više od izgubljene šanse, to >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je istorijska greška koja će moći, nadam se, da bude ispravljena što je pre moguće", napisala je Mogerini.

Francuski predsednik Emanuel Makron bio je najglasniji protivnik početka pregovora o članstvu za vreme sastanka Evropskog saveta u četvrtak i petak, uz argument da prvo treba revidirati procedure o proširenju pre nego što se dopusti zemljama da uđu u EU.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mogerinijeva žali zbog "istorijske greške"

Izvor: B92, 20.Okt.2019

Brisel -- Visoka predstavnica Evropske unije Federika Mogerini ocenila je da su vođe evropskog bloka napravile "istorijsku grešku"...Mogerinijeva to smatra jer se vođe evropskog bloka nisu dogovorile o počinjanju pristupnih pregovora sa Albanijom i Severnom Makedonijom na svom samitu...Ona je napisala...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.