Izvor: RTS, 15.Apr.2021, 11:51

Mjanmar, uhapšen vođa protesta protiv vojnog režima

Bezbednosne snage Mjanmara uhapsile su glavne lidere kampanje protiv vojnog režima, među kojima je i Vai Moe Naing, koji je na motorciklu predvodio protesni skup u centru grada Moniva
Vin Zo Kjiang, član grupe koja organizuje proteste napisao je na društvenim mrežama da je Vai Moe Naing uhapšen, dodajući da je u njegov motor udario policijski automobil.

Rojters navodi da nije bio u mogućnosti da kontaktira Vai Moe Nainga telefonom, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << a podesećajući da su novinari te britanske agencije razgovarali sa njim pre polaska na protest.
Moniva je jedan od glavnih centara opozicije vojnom režimu koji je u državnom udaru svrgnuo vladu premijerke Aung San Su Ći 1. februara.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.