Mjanmar: Uhapšen japanski novinar, Tokio traži oslobađanje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Apr.2021, 08:51

Mjanmar: Uhapšen japanski novinar, Tokio traži oslobađanje

Vlasti Mjanmara su privele japanskog novinara u Jangonu u nedelju uveče, saopštila je danas japanska vlada, zahtevajući njegovo puštanje, javio je Rojters.

BBC je citirao očevica koji je rekao da je frilensera Jukija Kitazumija vojska pokupila iz njegovog doma i odvela u pritvor, a rekli su mu da podigne obe ruke i stavili su ga u automobil, navodi se u izveštaju.

Portparol japanske vlade je opisao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << novinara kao muškarca u četrdesetim godinama.

"Tražimo od Mjanmara da ga smesta puste i pokušavamo da osiguramo bezbednost svim japanskim državljanima", rekao je glavni sekretar Kabineta Kacunobu Kato.

Portparol vojne hunte koja je izvršila vojni puč 1. februara, kada je svrgnula vladu Aung San Su Ći nije odgovorio na pozive na komentar.

Prema podacima Asocijacije za pomoć političkim zatvorenicima, 737 ljudi je stradalo u sukobima sa bezbednosnim snagama, a 3.229 je završilo u pritvoru.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UHAPŠEN JUKI KITAZUMI: Ko je Japanac zbog čijeg je hapšenja Tokio "digao frku" (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Apr.2021

Situacija u Mjanmaru je još uvek kritična i sukobi su sve intenzivniji..Vlasti Mjanmara su privele japanskog novinara u Jangonu u nedelju uveče, saopštila je danas japanska vlada, zahtevajući njegovo puštanje, javio je Rojters...BBC je citirao očevica koji je rekao da je frilensera Jukija Kitazumija...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.