Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Maj.2020, 20:32

Ministar zdravlja Francuske traži ograničenje upotrebe hidroksihlorokina

Ministar zdravlja Francuske Olivije Veran izjavio je danas da je zatražio ograničenje upotrebe hidroksihlorokina u lečenju zaraze novim koronavirusom pošto su autori novog istraživanja utvrdili njegovu neefikasnost i upozorili na veće zdravstvene rizike.

Veran je na Tviteru napisao da je od francuskog saveta za javno zdravlje zatražio da u roku od 48 sati izmeni pravila u vezi s prepisivanjem tog popularnog leka protiv malarije.

Kao razlog je naveo juče objavljene >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << rezultate ispitivanja 100.000 pacijenata širom sveta, u kojima se navodi da hidroksihlorokin i s njim povezan lek hlorokin ne deluju na novi koronavirus i da je njihovo korišćenje povezano s većim rizikom od smrti i problema sa srčanim ritmom.

Poznati francuski virolog Didije Raul, kog neki smatraju kontroverznim, privukao je pažnju svetske javnosti na početku epidemije tvrdeći da hidroksihlorokin smanjuje simptome zaraze koronavirusom.

Francuska je odobrila upotrebu hidroksihlorokina za lečenje pacijenata u bolnicama.

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je u ponedeljak da oko nedelju i po dana preventivno uzima hidroksihlorokin, kako bi ublažio simptome u slučaju da bude zaražen koronavirusom.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Ministar zdravlja Francuske traži ograničenje upotrebe hidroksihlorokina

Izvor: Danas, 23.Maj.2020

Ministar zdravlja Francuske Olivije Veran izjavio je danas da je zatražio ograničenje upotrebe hidroksihlorokina u lečenju zaraze novim korona virusom pošto su autori novog istraživanja utvrdili njegovu neefikasnost i upozorili na veće zdravstvene rizike.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.