Ministar finansija podneo ostavku zbog pijanstva /video/

Izvor: Blic, 17.Feb.2009, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar finansija podneo ostavku zbog pijanstva /video/

Ministar finansija Japana Šoići Nakagava podneo je danas ostavku na funkciju zbog zdravstvenih razloga, nakon tvrdnji opozicije da se pijan pojavio na sastanku G-7.



Njegova ostavka je velik udarac za vladu premijera Japana Taroa Asoa u izbornoj godini, pišu dopisnici BBC-a.

Nakagava je ranije danas rekao da će dati ostavku nakon što donji dom parlamenta odobri budžet. On se ranije izvinio za svoje ponašanje prošlog vikenda na konferenciji za medije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na sastanku G-7 u Rimu, ali je tada porekao da je u pitanju alkohol. Nakagava (55) je tada objasnio da je zbog prehlade uzeo veću količinu tableta.

"Želim još jednom da se izvinim što sam prouzrokovao probleme", rekao je Nakagava u utorak. "Bio sam prošle noći u bolnici zbog prehlade i malaksalosti. Uradiću najbolje što mogu da ispunim svoje dužnosti".

Japanska opozicija zatražila je juče od Nakagave da podnese ostavku zato što je na konferenciji za medije na ministarskom sastanku G-7 u Rimu bio pijan.

Nakagava je nakon toga porekao da je konzumirao alkohol, ali je primetno zvučao konfuzno tokom govora na konferenciji.

Glavna opoziciona partija, Demokratska stranka, ocenila je da je Nakagava "naneo veliku štetu naciji" i da, zbog toga, "mora hitno biti smenjen".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.