Milionska odšteta porodici Nila Armstronga zbog greške u lečenju

Izvor: RTS, 24.Jul.2019, 11:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milionska odšteta porodici Nila Armstronga zbog greške u lečenju

Bolnica u kojoj je operisan i lečen čuveni astronaut Nil Armstrong nagodila se sa njegovom porodicom da plati šest miliona dolara odštete zbog pogrešne tvrdnje o uzrocima smrti astronauta. Nil Armstrong umro je posle hirurške intervencije 2012. godine.
Bolnica je prihvatila nagodbu iz straha od negativnog publiciteta zbog tvrdnji porodice da je astronaut neuspešno operisan.

Poverljivim sporazumom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bolnica je platila šest miliona dolara kako bi izbegla optužbe da su postoperativne komplikacije dovele do smrti čuvenog astronauta pre sedam godina, pokazuju sudska dokumenta, piše britanski Gardijan.
Novac će podeliti deset članova astronautove porodice koji su njegovi zakonski naslednici. reč je o njegova dva sina, bratu, sestri i šestoro unučadi.
Većinu novca, 5,2 miliona dolara, podeliće Armstrongovi sinovi, dok će brat i sestra astronauta dobiti po 250.000 dolara. Svako od šest unučadi dobiće 24.000 dolara. 
Vest o nagodbi obelodanjena je samo dva dana nakon proslave 50 godina otkako je Nil Armstrong načinio prve korake na Mesecu.
Nil Armstrong umro je 25. avgusta 2012. godine.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bolnica isplatila milionsku odštetu porodici Nila Armstronga

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Jul.2019

Bolnica u Ohaju gdje je operisan čuveni astronaut Nil Armstrong postigla je nagodbu sa njegovom porodicom o isplati šest miliona dolara odštete zbog postoperativnih komplikacija koje su dovele do njegove smrti 2012. godine.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.