Milačić: Reagovanje Zaharove nas dodatno ohrabruje

Izvor: Vostok.rs, 11.Nov.2018, 10:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milačić: Reagovanje Zaharove nas dodatno ohrabruje

Prisustvo ruskog diplomate na svečanosti povodom formiranja Inicijativnog odbora Prave Crne Gore u Podgorici nije protivno Bečkoj konvenciji o diplomatskim odnosima iz 1961. godine, potrvdila je portparol ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije Marija Zaharova na pres-konferenciji povodom novih izliva antiruske histerije od strane crnogorskog režima, saopšteno je iz ove stranke. Predsednik Prave Crne Gore, Marko Milačić, povodom ovog slučaja je istakao:
„Reagovanje portparolke Ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije Marije Zaharove dodatno nas ohrabruje u stavu koji smo utemeljili i u našem programu, da želimo da gajimo bratske i specijalne odnose sa Srbijom i Rusijom, a sa svim ostalim -prijateljske. S tim u vezi, prisustvo ruskog diplomate na našoj svečanoj sjednici, koje je zapravo i podstaklo obraćanje ruske zvaničnice Zaharove, jeste stvar na koju smo ponosni i stvar koja ne predstavlja miješanje u unutrašnju politiku naše države, niti se kosi za zakonima Crne Gore, niti sa međunarodnim diplomatskim konvencijama.“ „U konačnom, imam poruku za crnogorski režim koji već dugo vodi neopisivu hajku protiv zvanične Rusije, ali i ruskog naroda nastanjenog u Crnoj Gori: Umjesto demokratije, koje su vam puna usta, vi hoćete da zabranite Pravoj Crnoj Gori da pozove predstavnike bratske zemlje na naše svečane skupove. Moramo vas razočarati: Predstavnici ambasade Ruske Federacije, ali i ruski narod su, kao naša viševjekovna braća, uvijek više nego dobrodošli u našoj kući - Pravoj Crnoj Gori“, zaključio je Milačić.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.