Migranti se kroz ogradu probili u špansku enklavu Seuta

Izvor: N1 televizija, 22.Avg.2018, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Migranti se kroz ogradu probili u špansku enklavu Seuta

Grupa od oko 300 migranata napala je ogradu koja odvaja špansku enklavu Seuta od Maroka, a 116 je uspelo da uđe na špansku teritoriju, saopštile su vlasti.

Španska Civilna garda je navela da je sedam policajaca povređeno kiselinom i drugim hemikalijama, koje su navodno neki migrnati bacali dok su savladavali granične odbrane.

U saopštenju je navedeno da je petoro migranata, koji su ušli u Seutu, hospitalizovano zbog povreda.

Migranti su u juriš krenuli >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << oko devet, u vreme kada je mnogo marokanskih policajaca bilo na molitvenoj ceremoniji. Mesec dana ranije je više od 600 migranata prešlo visoku ogradu s bodljikavom žicom.

Ljudi iz podsaharskih država, koji ilegalno borave u Maroku, svake godine pokušavaju da stignu u Evropu prelaženjem preko ograda koje okružuju španske enklave Seutu i Melilu.

Civilna garda je navela da su obe enklave nedavno dobile pojačanja od po 60 policajaca. Oni migranti koji uspeju da pređu ogradu bivaju smešteni u privremene prihvatne centre, a zatim ih ili vrate u zemlju porekla ili puste.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Migranti se probili u špansku enklavu Sueta

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Avg.2018

Grupa od oko 300 migranata napala je danas ogradu koja odvaja špansku enklavu Seuta od Maroka, a 116 je uspelo da uđe na špansku teritoriju, saopštile su vlasti...Španska Civilna garda je navela da je sedam policajaca povređeno kiselinom i drugim hemikalijama koje su navodno neki migrnati bacali...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.