Migranti zaustavljeni na granici s Hrvatskom, blokirali put

Izvor: N1 televizija, 23.Okt.2018, 10:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Migranti zaustavljeni na granici s Hrvatskom, blokirali put

Stotinak migranta, među kojima su i deca, prenoćili su sinoć u blizini Graničnog prelaza Izačić između Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Oni su iz kolektivnog centra u Bihaću krenuli juče ujutru, a kordon policije blokirao im je put pre granice.

Migranti su pod nadzorom su pripadnika Granične policije BiH.

Iz kolektivnog smeštaja Sedra u Bihaću prema Izačiću krenuli su u jutarnjim satima u ponedeljak. U pratnji lokalne policije prešli su put do Bihaća i >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << zatim krenuli ka Izačiću, a usput im se pridružilo još nekoliko desetaka migranata.

Kordon graničnih policajaca Blokirao im je prolaz na oko 200 metara prije samog prelaza, a potom su počeli pregovori kako bi se vratili ka Cazinu. Ipak, većina njih je odlučila da ostane tamo i da prenoći pod vedrim nebom, a telima su blokirali i prilazni put.

Ranije tokom dana veća grupa migranata vraćena je s graničnog prelaza Maljevac kod Velike Kladuše.

U večernjim satima u Bihaću su istovremeno održani novi protesti građana zbog eskalacije migrantske krize. Oko hiljadu okupljenih na centralnom gradskom trgu tražilo je izmeštanje migranata iz gradskog centra i uspostavljanje centra za njihov smještaj izvan Bihaća.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.