Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Okt.2018, 22:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Meksiko otvorio granicu za žene i decu iz karavana migranata

Meksičke vlasti saopštile su danas da su otvorile svoju granicu sa Gvatemalom za žene i decu iz karavana s nekoliko hiljada migranata iz Hondurasa.

Meksički ambasador u Gvatemali Luis Manuel Lopes izjavio je Frans presu da će migrante registrovati meksička nadležna služba i potom će biti raspoređeni po centrima u Tapačuli, centralnom delu Meksika.

Američki predsednik Donald Tramp zapretio je pre dva dana zatvaranjem granice ako meksičke vlasti ne blokiraju >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << napredovanje karavana sa migrantima iz Hondurasa.

Meksiko je već ranije rasporedio nekoliko stotina policajaca na granici s Gvatemalom koju prelaze građani Hondurasa bežeći od siromaštva i nasilja. Migranti iz Hondurasa često prelaze Meksiko da bi otišli u SAD.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Meksiko otvorio granicu hiljadama migranata, Tramp preti vojskom (VIDEO)

Izvor: Vesti-online.com, 20.Okt.2018

Meksiko je otvorio granicu za žene i decu iz migrantskog karavana koji čine hiljade ljudi koji pokušavaju da pređu granicu sa Gvatemalom i domognu se SAD...Migranti, koji potiču uglavnom iz Hondurasa, pokušavaju da stignu do SAD uprkos pretnji Donalda Trampa da će na njih poslati vojsku...Karavan...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.