Medvedev: Romni prestani s holivudskim stereotipima

Izvor: Politika, 27.Mar.2012, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medvedev: Romni prestani s holivudskim stereotipima

SEUL – Ruski predsednik Dmitrij Medvedev poručio je danas američkom republikanskom predsedničkom kandidatu Mitu Romniju da „koristi svoju glavu i prestane da se vraća holivudskim stereotipima”.

„Što se tiče ideoloških klišea, svaki put ova ili ona strana koristi fraze poput 'neprijatelj broj jedan', što me uvek navede da to miriše na Holivud i određene periode iz prošlosti”, odgovorio je Medvedev na Romnijeve opaske na sinoćni razgovor Medvedeva i američkog predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Baraka Obame koji je kamera zabeležila.

Obama je u razgovoru, izrazio sumnju u izglede za napredak u pregovorima o protivraketnoj odbrani s Moskvom do novembarskih predsedničkih izbora u SAD.

Američki predsednik je uveravao Medvedeva, koji će svoju predsedničku fotelju predati Vladimiru Putinu u maju, da će on (Obama) biti „fleksibilniji” za postizanje dogovora posle američkih predsedničkih izbora 6. novembra, ukazujući na oštre kritike kod kuće upućene od strane njegovih protivnika iz redova Republikanaca.

„Preporučujem svim američkim predsedničkim kandidatima da urade dve stvari. Prvo, kada formulišu svoj stav treba da koriste svoju glavu.... Takođe je potrebno da pogledaju na sat - mi smo u 2012, a ne u sedamdesetim godinama prošlog veka”, rekao je Medvedev na marginama samita o nuklearnoj bezbednosti u Seulu, prenela je agencija Rojters.

Tanjug

objavljeno: 27.03.2012.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Medvedev: Romni podseća na Holivud

Izvor: B92, 27.Mar.2012

Seul -- Ruski predsednik Dmitrij Medvedev poručio je američkom republikanskom kandidatu Mitu Romniju da "koristi svoju glavu i da se vraća holivudskim stereotipima"..."Što se tiče ideoloških klišea, svaki put ova ili ona strana koristi fraze poput 'neprijatelj broj jedan', što me uvek navede...

Nastavak na B92...

Medvedev Romniju: 'Alo, u 2012. smo!

Izvor: Vesti-online.com, 27.Mar.2012

Mit Romni, najverovatnije republikanski protivkandidat Baraku Obami za predsedničke izbore, u ponedeljak je za CNN rekao da je Rusija "geopolitički neprijatelj broj jedan" za SAD. Ruski predsednik Dmitri Medvedev savetovao je republikanskom pretendentu za američkog predsednika da "upotrebi glavu"...

Nastavak na Vesti-online.com...

Romni protiv Rusije

Izvor: RTS, 28.Mar.2012, 08:57

Rusija je geopolitički neprijatelj broj jedan, rekao republikanski kandidat Mit Romni. Medvedev poručio Romniju da koristi svoju glavu i da prestane da se vraća holivudskim stereotipima. ..Republikanski kandidat za predsednika Sjedinjenih Američkih Država Mit Romni rekao je da je Rusija američki...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.