Mediji pišu o uspešnoj vakcina diplomatiji Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Apr.2021, 08:42

Mediji pišu o uspešnoj vakcina diplomatiji Srbije

Srbija menja svoju međunarodnu reputaciju i pokazuje da diplomatija vakcina ne pripada samo globalnim silama, pišu danas Novosti, pozivajući se na članak u Fajnenšel tajmsu, u kojem se ističe da je Srbija "vakcina diplomatijom" predsednika Aleksandra Vučića postala lider u regionu, ali i Evropi.

Zbog toga što je Srbija imala vakcine prva, zbog toga što ima širok spektar ponude vakcina, kao i zbog "vakcina diplomatije", Vučić je ponizio Evropsku uniju koja to sebi nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << smela da dozvoli, piše Fajnenšel tajms.

List ističe da Vučić ima dobre odnose sa Pekingom i Moskvom i da je naručio milione vakcina i sa istoka i sa zapada, napominjući da je Srbija, kao rezultat toga, među prvim evropskim zemljama koja "upravlja ubodima".

U tekstu se naglašava i da je Beograd podelio vakcine sa zemljama regiona, kao i da desetine hiljada ljudi sa celog Balkana u poslednje vreme dolaze u Srbiju da se vakcinišu.

"Mnogi u regionu sada sa zahvalnošću gledaju na uspeh Srbije u vakcinaciji", ističe Fajnenšel tajms i konstatuje da ovakvo pozicioniranje Beograda, kao regionalne prestonice, vraća u drugo doba, kada je bio glavni grad Jugoslavije i središte pokreta nesvrstanih.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.