Mediji: SAD upozorile Španiju na napad u Barseloni

Izvor: N1 televizija, 31.Avg.2017, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mediji: SAD upozorile Španiju na napad u Barseloni

Američke obaveštajne službe upozorile su u maju Španiju da postoji opasnost od terorističkog napada na La Rambli u Barseloni. Napad se desio više od tri meseca kasnije, a u njemu je živote izgubilo 14 ljudi, objavio je dnevnik El Periodiko de Katalunja.

Dnevnik je objavio faksimil poruke na engleskom, koju je Španiji uputio američki Nacionalni centar protiv terorizma (NCTC) koji udružuje CIA i saveznu policiju FBI. Upozorenje je upućeno španskoj obaveštajnoj centrali >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << CNI, španskoj policiji i regionalnoj katalonskoj policiji Mosos d'Esvadra.

"Nepotvrđene informacije, čija istinitost nije poznata, s kraja maja 2017. govore da ISIS predviđa da izvede nedefinisane terorističke napade tokom leta na posećene turističke punktove u Barseloni, posebno na ulici La Rambla", piše u tekstu koji El Periodiko pripisuje NCTC-u.

Portparol španske ovaveštajne agencije odbio je da potvrdi ili opovrgne kontakte s drugim obaveštajnim službama.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Španija u maju upozorena na napad u Barseloni

Izvor: Nezavisne Novine, 31.Avg.2017

BARSELONA - Španija je u maju dobila upozorenje da Islamska država planira napad u Barseloni, ali je zaključila da to upozorenje nije vjerodostojno, saopštile su katalonske vlasti...U saopštenju se, međutim, negiraju medijski navodi da su američke bezbjednosne službe stajale iza upozorenja na...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.