Protaševič pušten u kućni pritvor

Izvor: VOA, 25.Jun.2021, 10:38

Protaševič pušten u kućni pritvor

Novinar disident Roman Protaševič, koga su beloruske vlasti uhapsile pošto su prinudno prizemljile Rajanerov avion u Minsk, pušten je u kućni pritvor. Protaševič je, prema navodima njegovog oca Dmitrija, iznajmio stan u Minsku, ali porodica nije dobila više informacija od toga. "Teško mi je da prozrem poteze vlasti i šta im je cilj. Oni su i dalje pod njihovom kontrolom, optužbe nisu odbačene. Ne govore nam ništa o Romanovom stanju", kaže njegov otac za BBC. Proaševičeva devojka Sofija Sapega, inače ruska državljanka, takođe je premeštena u iznamljeni stan gde je trenutno sama, rekao je njen očuh za BBC. Belorusko mininsistarstvo unutrašnjih poslova nije komentarisalo ove navode. Ruska ambasda u Minsku je potvrdila da je Sapega premeštena u kućni pritvor, preneo je TASS. EU je Belorusiji uvela brojne sankcije zbog prinudnog spuštanja aviona u Minsk i hapšenja novinara. Protaševič i Sapega uhapšeni su po sletanju aviona, što je Zapad ocenio kao vazhušnu pirateriju. Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko rekao je da je to bilo potrebno kako bi se sprečila pobuna u Belorusiji.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Protaševič pušten u kućni pritvor

Izvor: B92, 25.Jun.2021

Novinar i disident Roman Protaševič, koga su beloruske vlasti uhapsile pošto su prinudno prizemljile Rajanerov avion u Minsku, pušten je u kućni pritvor...Protaševič je, prema navodima njegovog oca Dmitrija, iznajmio stan u Minsku, ali porodica nije dobila više informacija od toga...Teško mi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.