Tuga u Maroku: Mali Rajan preminuo pre nego što su spasioci stigli do njega (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Feb.2022, 18:51

Tuga u Maroku: Mali Rajan preminuo pre nego što su spasioci stigli do njega (VIDEO)

Dečak Rajan, koji je bio zarobljen u bunaru na severu Maroka tokom pet dana, preminuo je pre nego što su spasioci večeras uspeli da stignu do njega, izjavila su dva vladina zvaničnika, javlja Rojters. Kralj Maroka Muhamed uputio je saučešće njegovim roditeljima, javljaju državni mediji.

Petogodišnji dečak Rajan izvučen je večeras iz bunara sa dubine od 32 metra u severnom Maroku, čime je okončana četvorodnevna spasilačka operacija koju je sa pažnjom pratio ceo svet.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Dečak je pet dana bio zarobljen u bunaru u blizini svoje kuće u malom selu Igrane, u blizini grada Šefšauena od utorka popodne.

Dečaka su izneli na nosilima i stavljali u kola hitne pomoći koja su ga čekala, prenosi Arab njuz.

On je zatim prebačen u helikopter koji je čekao na licu mesta da ga transportuje u bolnicu u jednom većem gradu.

Spasioci su danas započeli sa najdelikatnijom fazom višednevnih napora kako bi izvukli malog dečaka zarobljenog u bunaru na severu Maroka, nakon što su uklonili veći deo brda da bi mu se približili.

Do večeras, mašine su uz pomoć radnika koji su ručno kopali stigli na metar od mesta gde se petogodišnji Rajan Avram nalazi, na dnu bunara dubokog 32 metra, u brdima u blizini Šefšauena i krenuli su tunelom prema njemu.

Brdsko područje oko Šefšaena zimi je veoma hladno i iako je hrana spuštena do Rajana, nije poznato da li je on nešto jeo.

Rajanu su bili dostavljeni voda i kiseonik pomoću cevi.

Prema medijskim izveštajima sa lica mesta, helikopter i medicinske ekipe specijalizovane za reanimaciju, čekale da spasioci izvuku Rajana na površinu i da ga zatim prevezu u bolnicu.



Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vlasti Maroka saopštile da mali Rajan nije preživeo

Izvor: RTS, 05.Feb.2022

Marokanski zvaničnici saopštili su da je preminuo petogodišnji dečak Rajan Avram, kojeg su spasioci u subotu uveče izvukli na površinu. Dečak je u utorak upao u 32 metra dubok bunar, a ceo svet je s pažnjom pratio višednevnu akciju spasavanja. . Veliki broj ljudi...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.