Izvor: RTS, 29.Okt.2020, 17:40

Makron: Nećemo odstupiti, vojska će čuvati škole i bogomolje

Francuski predsednik Emanuel Makron najavio je, nakon napada u Nici, da će ubrzati raspoređivanje hiljada vojnika radi zaštite ključnih lokacija u zemlji, kao što su bogomolje i škole.
Emanuel Makron je saopštio da je Francuska bila meta islamističkog terorističkog napada, nakon što je napadač u Nici nožem ubio tri osobe, od kojih je jednoj ženi odsekao glavu.

Makron je najavio da će ubrzati raspoređivanje hiljada vojnika >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << radi zaštite ključnih lokacija u zemlji, kao što su bogomolje i škole, prenosi Rojters.
Govoreći sa mesta napada, ocenio je da je Francuska napadnuta "zbog svojih vrednosti, svoje sklonosti ka slobodi, zbog sposobnosti da na svom tlu ima slobodu verovanja".
"I ponavljam vrlo jasno i danas: Nećemo odstupiti ni za pedalj", poručio je francuski predsednik.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Makron: Napadnuta je cela Francuska

Izvor: Danas, 29.Okt.2020

Cela Francuska je napadnuta, rekao je danas francuski predsednik Emanuel Makron u Nici, obilazeći mesto napada u kojem su tri osobe smrtno stradale, a nekoliko ranjeno, prenosi Rojters.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.