Makedonija: Uvoz smrznutog svinjskog mesa za preradu - bez carine

Izvor: Blic, 11.Sep.2017, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makedonija: Uvoz smrznutog svinjskog mesa za preradu - bez carine

Makedonska mesna industrija je posle višegodišnjih zahteva konačno dobila ukidanje prelevmana i carine za uvoz smrznutog svinjskog mesa, prenosi makedonski portal "+info" .

Time se, kako je rečeno na današnjoj konferenciji za medije Udruženja mesne industrije pri Privrednoj komori Makedonije, ovoj industriji daje mogućnost da bude konkurentna na domaćem tržištu, da poveća iskorišćenost kapaciteta i da omogući novo zapošljavanje.

Prema predlogu odluke, ukindaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se prelevmani i carina za uvoz smrzuntog svinjskog mesa koje se koristi u mesnoj industriji za preradu.

Odluku treba da odobri nadležna komisija makedonske vlade, a kako se očekuje biće doneta s rokom važenja od jedne godine.

Predviđene se visoke kazne za kompanije koje smrznuto meso budu puštale u slobodnu prodaju umesto u preradu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.