Majkl Blumberg ponovo promenio tabor, sada je među demokratama

Izvor: RTS, 12.Okt.2018, 07:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Majkl Blumberg ponovo promenio tabor, sada je među demokratama

Bivši gradonačelnik Njujorka Majkl Blumberg ponovo se učlanio u Demokratsku stranku, što je signal da možda namerava da se kandiduje za demokratskog predsedničkog kandidata 2020.
Blumberg (76), milijarder i medijski magnat, najveći je finansijski donator Demokratske stranke uoči važnih, predstojećih novembarskih kongresnih izbora, pošto je dao gotovo 100 miliona dolara za demokratske kandidate >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i ciljeve, prenosi Glas Amerike.

Blumberg, vlasnik istoimene medijske kompanije, saopštio je svoju odluku na Instagramu, indirektno kritikujući predsednika Donalda Trampa i njegove republikanske saveznike, koji, kako je sugerisao, predstavljaju pretnju demokratskim institucijama.
Godinama je bio demokrata, sve do 2001, kada je promenio stranku da bi postao republikanski kandidat za gradonačelnika Njujorka.
Blumberg je pobedio u toj trci i bio popularni gradonačelnik najvećeg američkog grada sve do 2014.
Drugi verovatni demokratski kandidati za 2020. su bivši američki potpredsednik Džo Bajden, progresivna senatorka Elizabet Voren iz Masačusetsa, senator Kori Buker iz Nju Džersija, senatorka Kamala Haris iz Kalifornije i demokratski socijalista, senator Berni Sanders iz Vermonta, koji se takmičio za demokratsku nominaciju 2016, kada ga je pobedila Hilari Klinton.
Blumberg ima umerene stavove prema društvenim pitanjima i podržava prava na abortus, homoseksualne brakove i čvršće zakone o kontroli oružja.
Njegova neprofitna organizacija za akciju u bezbednosti oružja potrošila je milione dolara u ovom izbornom ciklusu podržavajući demokratske kandidate i suprotstavljajući se republikancima koji brane prava vlasnika oružja.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.