Mađari kamionom protiv kritika o antiimigracionoj politici

Izvor: B92, 29.Nov.2018, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađari kamionom protiv kritika o antiimigracionoj politici

Mađarska vlada je počela da koristi mobilni bilbord kako bi se branila od kritika upućenih zbog antiimigracione politike premijera Viktora Orbana.

Lider grupe liberala u Evropskom parlamentu Gi Verhofštat koristio je ovog meseca u Briselu bilbord na kamionu kako bi Orbana prikazao kao nekog ko teži uništenju Evropske unije posle dobijanja velike količine sredstava iz EU.

Orbanova vlada je sinoć saopštila da će kamion-bilbord kojim se ismeva stav Verhofštata >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << obići Mađarsku i da će potom otići u Brisel.

"Stotine ljudi poginule su u terorističkim napadima od 2015. godine, ali Gi Verhofštat kaže (4. jula 2018. godine) da nema migrantske krize. To je ludost", piše na bilbord-kamionu, parkiranom ispred sedišta mađarske vlade.

Orban je na parlamentarnim izborima u aprilu osvojio treći uzastopni mandat, izražavajući snažno protivljenje većinski muslimanskoj imigraciji i tvrdeći da brani Evropu i hrišćansku kulturu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.