Izvor: Blic, 20.Jan.2018, 08:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"MOJE TELO SE GASILO" Doktori su mislili da je povredila rame, a onda je počela borba za život protiv BAKTERIJE MESOŽDERKE

Lauri Hajes-Merman (52) je bila na skijanju u Vermontu kada je rame počelo jako da je boli. Prva dijagnoza koju su lekari postavila bila je istegnut mišić. Nekoliko nedelja kasnije počela je njena borba za goli život kada je otkriveno da bol nije uzrokovao mišić već bakterija koja jede meso.

Kako je infekcije počela da se širi, tako je su njeni organi počeli da se gase jedan po jedan, piše "San". Poslednje čega se Laura seća je da je sedela u bolnici u krajem decembra >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 2016. godine pre nego što je pala u šestonedeljnu komu.

Kada se probudila meseci i po dana kasnije njeno telo bilo je prekriveno bolnim ranama od 14 operacija presađivanja kože.

- Kada sam videla svoje telo, bila sam očajna. Medicinska sestra mi je pomagala da se okupam kada sam prvi put videla kako izgledam. Ipak, živa sam i svi udovi su mu tu, tako da sam morala da budem zadovoljna - kaže ona.

Doktori su otkrili da je bakterija u njen organizam ušla preko male posekotine koju je imala na ruci. Ušla je direktno u njen krvotok i raširila se desnom stranom tela. Do prave dijagnoze doktori su došli tek kada je njena koža počela da tamni, i kada su joj se pojavili bolni plikovi. Testiranje krvi pokazalo je da je reč o infekciji. Kako je Laura izgledala tokom perioda provedenog u bolnici možete pogledati OVDE.

- Infekcija je prkatično jela moje meso iznutra - kaže Laura.

Tada je prebačena na bolničko lečenje, a ubrzo je usledilo pet prvih operacija. Doktori su njenoj porodici rekli da se sprema za najgore.

- Sin je rekao da su svi dolazili u moju sobu da se pozdrave sa mnom, ali da je moja majka to odbila. Rekla je da neću umreti i da neće da plače zbog mene jer ću preživeti. Moj sin danas kaže da je srećan što nisam u grobu- rekla je Laura.

Uprkos malim šansama, operacije transplantacije kože pomogle su da se Laura oporavi i da se koža koja je počela da truli uspešno zameni.

- Srećna sam što sam zadržala svoje grudi, ali sam izgubila veći deo stomaka, čak i pupak. Imam ogromne ožiljke na telu - kaže ona.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.