Izvor: RuskaRec.ru, 20.Apr.2017, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MO reagovalo na izjavu OZHO o rezultatima istrage hemijskog napada u Idlibu

Ministarstvo odbrane Rusije prokomentarisalo je izjavu generalnog direktora Organizacije za zabranu hemijskog oružja Ahmeda Uzjumdžu o rezultatima istraživanja u kojima je navodno potvrđeno prisustvo nervnog gasa sarina ili neke slične susptance kod stradalih osoba u gradu Han Šejhun u sirijskoj pokrajini Idlib.
Portparol ruskog vojnog resora Igor Konašenkov apelovao je da zaključci komisije ne budu politički motivisani i istakao da rezulati istraživanja treba da budu dostupni >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << svim ekspertima kako bi mogli da ih provere.
U vezi sa tim izjava predstavnika organizacije Ahmeda Uzjumdžu o navodnoj primeni sarina u Han Šejhunu dovodi se u pitanje, rekao je Konašenkov.
On je naglasio da su ruski eksperti krajem prošle godine registrovali primenu iprita od strane terorista u Alepu. Ruska strana je tada na licu mestu uzela uzorke toksičnih materija, međutim eksperti OZHO se nisu pojavili na terenu. 
Posle četiri meseca OZHO i dalje ne može da dođe do zaključaka i potvrdi da je u Alepu otkriveni bojni otrov iprit zaista iprit, pozivajući se na neophodnost sprovođenja dodatnih istraživanja. Međutim u Han Šejhunu gospodinu Uzjumdžu sve je odmah jasno. Mada tokom dve nedelje ni jedan predstavnik OZHO tamo nije bio, dodao je portparol MO RF, prenosi portal televizije Ren.
Navodni hemijski napad u sirijskoj provinciji Idlib dogodio se četvrtog aprila. Sirijska opozicija saopštila je o 80 nastradalih i 200 ranjenih u napadu u kome su primenjene toksične materije. 

Nastavak na RuskaRec.ru...






Povezane vesti

„Video snimci Belih šlemova kose se sa verzijom o primeni sarina u Idlibu“

Izvor: RuskaRec.ru, 21.Apr.2017, 00:31

Video snimci organizacije Beli šlemovi na kojima je zabeležen hemijski napad u sirijskom gradu Han Šejhunu u potpunoj su suprotnsoti sa lansiranom verzijom o primeni bojnog otrova sarina, izjavio je predsednik Sirije Bašar Asad u intervuu za RIA Novosti.. Sirijski lider je takođe rekao da su...

Nastavak na RuskaRec.ru...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.