MISTERIOZNO NESTALI U ŠVEDSKOJ: Više od 14.000 ilegalnih migranata kao da je u zemlju propalo!

Izvor: Kurir, 03.Dec.2015, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MISTERIOZNO NESTALI U ŠVEDSKOJ: Više od 14.000 ilegalnih migranata kao da je u zemlju propalo!

Prosto su nestali s radara, nemamo ideju gde su, kaže švedska policija.

Švedska je krajem oktobra naložila policiji da deportuje 21.748 lice, ali 14.140, koje je policija registrovala, nestalo je.

"Jednostavno ne znamo gde su", rekao je Patrik Engstrom, šef švedske granične policije.

‘Simply don't know where they are’: 14,000 illegal migrants vanish, Swedish police say https://t.co/UHEWeuoEot pic.twitter.com/ThTp9vemMe

Ostatak migranata, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << njih 7.608, smešteno je u izbegličkim centrima, nalaze se u pritvoru ili žive odvojeno iščekujući deportaciju.

Švedska je pojačala kontrolu na granicama zbog velikog priliva migranata i izbeglica i vraćaju sve one koji ilegalno pokušavaju da uđu u zemlju.

Švedske vlasti saopštile su da je od januara u zemlju ušlo 120.000 ljudi, dok će do kraja godine azil dobiti 190.000 izbeglica.

(Raša tudej)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.