MASAKR U JEMENU Potresne scene iz bolnica nakon napada u kojem je ubijeno 29 DECE (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Izvor: Press, 10.Avg.2018, 14:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MASAKR U JEMENU Potresne scene iz bolnica nakon napada u kojem je ubijeno 29 DECE (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Najmanje 50 osoba je poginulo u napadu koalicije predvođene Saudijskom Arabijom na pijacu i autobus koji je bio pun dece u gradu Sada na severu Jemena.
Foto:Blic
Kako je saopšteno iz Međunarodnog komiteta Crvenog krsta, izbrojano je 29 tela mrtve dece, mlađih od 15 godina.
- Naš medicinski tim je dobio 29 tela deca, mlađih od 15 godina i 48 povređenih osoba, među kojima je i 30 dece - >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << objavio je Crveni krst navodeći da su povređeni i žrtve dovezeni u bolnicu u gradu Sada.
U međuvremenu su objavljeni i dramatični snimci iz bolnice nakon napada.
Televizjia Al Masirah prikazala je dramatične snimke ranjene dece, njihovu odeću i školske torbe prekrivene krvlju dok leže na bolničkim nosilima.
Američki Stejt department pozvao je međunarodnu koaliciju, predvođenu Saudijskom Arabijom, da istraži vazdušne udare na Jemen.
- Zabrinuti smo zbog informacija o napadu u kome su žrtve civili - rekla je portparol Stejt departmenta Heder Nojert.
Huti prihvatili poziv iz UN na istragu
Jemenski Huti prihvatili su danas poziv iz Ujedinjenih nacija na nezavisnu istragu o jučerašnjim vazdušnim napadima u kojima su desetine ljudi poginule, među kojima i deca.
- Prihvatamo poziv generalnog sekretara (UN) i spremni smo za saradnju - poručio je šef Vrhovnog revolucionarnog komiteta Huta Mohamed Ali al Huti na Tviteru, prenosi Rojters.
Zdravstveni zvaničnici iz Jemena i Međunarodnog komiteta Crvenog krsta danas su saopštili da je u tom vazdušnom napadu pogođen autobus sa decom koji se vozio kroz pijacu u severnoj provinciji Sada.
Generalni sekretar UN Antonio Gutereš danas je osudio napad i pozvao na "hitnu i nezavisnu istragu", kazao je njegov portparol.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.