MADURO POVEO DIPLOMATSKI RAT: Naredio hitan opoziv diplomata iz SAD, zatvara ambasadu

Izvor: Večernje novosti, 25.Jan.2019, 02:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MADURO POVEO DIPLOMATSKI RAT: Naredio hitan opoziv diplomata iz SAD, zatvara ambasadu

Maduro je poručio da će američki zvaničnici, ako "imaju imalo razuma", povući svoje diplomate iz Karakasa, umesto da ne poštuju njegovo naređenje Predsednik Venecuele Nikolas Maduro naredio je opoziv svih venecuelanskih diplomata iz SAD i zatvaranje ambasade u toj državi, uprkos odbijanju američkih vlasti da svoje diplomate povuku iz Venecuele po njegovom zahtevu.Maduro je poručio da će američki zvaničnici, ako "imaju imalo razuma", povući svoje diplomate iz Karakasa, >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << umesto da ne poštuju njegovo naređenje, prenosi AP.Pročitajte još - VENECUELA PODELILA SVET: Rusija i Kina uz Madura, Gvaida podržale SAD; Vojska: To je državni udarSAD su takođe poručile da Maduro nema ovlašćenje da proteruje diplomate iz Venecuele.Amerika je podržala predstavnika opozicije, koji se proglasio tehničkim predsednikom, Huana Guaida, mesto Madura, za koga tvrde da je poziciju očuvao na nelegitimnim izborima.Pored SAD, Guaida su podržale mnoge države Latinske Amerike.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VENECUELA STIGLA DO TAČKE KLJUČANJA! MADURO NAREDIO: Zatvaramo ambasade i konzulate u Americi! BESNI DIPLOMATSKI RAT! (VIDEO)

Izvor: Kurir, 25.Jan.2019

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro naredio je opoziv svih venecuelanskih diplomata iz SAD i zatvaranje ambasade u toj državi, uprkos odbijanju američkih vlasti da svoje diplomate povuku iz Venecuele po njegovom zahtevu

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.