Izvor: RTS, 09.Sep.2020, 14:23

Lukašenko: Belorusija pooštrava bezbednost na svim granicama

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko izjavio je da je ta zemlja pojačala bezbednost na svim granicama, sem sa Rusijom, zbog vojnih vežbi stranih sila. Nema o čemu da se razgovara sa liderima aktuelnog beloruskog protesta, rekao je Lukašenko.
Lukašenko je rekao da je to bio pokušaj da se "igraju sa našim nervima".

"U određenom trenutku odgovorio sam na to veoma ozbiljno – na sve te vežbe blizu granica Belorusije i da budem precizan >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << blizu granica Saveza Rusije i Belorusije", rekao je Lukašenko u intervjuu za ruski portal Raša tudej.
On je kazao da između Rusije i Belorusije ne postoji prava granica već administrativni prelaz, a da je morao da pojača bezbednost na svim granicama, uključujući i onu sa Ukrajinom.
Nema o čemu da se razgovara sa liderima aktuelnog beloruskog protesta, rekao je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko u intervjuu za ruske medije, koji je emitovao RT.
"Predsednici ne pregovaraju ni s kim. Stoga danas ne znam s kim ću pregovarati. Ako je to opozicija i najverovatnije ona koja je iznela ta dva programa, nemam o čemu da razgovaram sa njima. Recite mi o čemu se može razgovarati", upitao je Lukašenko, a preneo je Tas.
Prema rečima predsednika Belorusije, neke od ideja koje su izneli predstavnici opozicije imaju za cilj napuštanje ruskog jezika, privatizaciju preduzeća i postupno uvođenje sistema zdravstvene zaštite i obrazovanja koji se naplaćuju.
Pretpostavio je čak da bi neki od opozicionih političara, koji su već napustili političku arenu, mogli da stoje iza trenutnih protesta.
Lukašenko je rekao da je spreman na održavanje prevremenih predsedničkih izbora, naglasivši da je sve bliže takvoj odluci.
"Niko mi nije rekao za to i ovo vam prvi put kažem. Sklon sam tome", poručio je Lukašenko ne navodeći tačan datum eventualnih prevremenih izbora.
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.