Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Okt.2022, 05:29

London nabavlja brodove za zaštitu podvodne infrastrukture

Velika Britanija nabaviće dva specijalizovana broda kako bi zaštitila svoju podvodnu infrastrukturu, kao što su kablovi i cevovodi, saopštio je ministar odbrane Ben Volas, nakon što je prošle nedelje došlo do curenja na gasovodu Severni tok iz Rusije u Evropu.

Govoreći na konferenciji Konzervativne stranke u Birmingemu, Volas je govorio o ''misterioznoj šteti'' koja je naneta gasovodima i ocenio da pretnja britanskoj infrastrukturi dolazi iz Rusije.

''To bi trebalo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da nas podseti koliko su naša ekonomija i infrastruktura ranjive za takve hibridne napade. Naš internet i naša energija se u velikoj meri oslanjaju na cevovode i kablove. Rusija ne krije svoju sposobnost da cilja takvu infrastrukturu", rekao je Volas, prenosi Rojters.

Najavio je da će prvi višenamenski brod za istraživanje morskog dna biti kupljen ove godine i da će biti operativan do kraja sledeće godine, dok će drugi brod biti izgrađen u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Zemlje EU smatraju da su cevi Severnog toka oštećene sabotažom, za koju nisu okrivile Rusiju, dok je Moskva za kvar na gasovodu optužila Zapad.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"PRIPREMITE SE NA JOŠ PODMETANJA" Za eksplozije na gasovodu Moskva je prvo optužila SAD, Bajden je odbacio napade, a sada ruski stručnjaci ponovo upozoravaju

Izvor: Blic, 04.Okt.2022

Bilo je dosta upirućih prstiju nakon nekoliko ekološki štetnih curenja gasa koja su naglo nastala prošle nedelje u gasovodima Severni tok 1 i 2 koji vode od Rusije do Evrope.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.