Litija u Budvi: Naši svešteni hodovi su učinili da bogohulni budu srušeni oltari

Izvor: Vostok.rs, 24.Feb.2020, 21:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Litija u Budvi: Naši svešteni hodovi su učinili da bogohulni budu srušeni oltari

Nakon molebna za očuvanje svetinja, budvani su od Crkve Svete Trojice do crkve Svetke Petke molitvenim krsnim hodom još jednom dostojanstveno iskazali svoj stav o neustavnom i diskriminatornom Zakonu o slobodi vjeroispovijesti.
Marković: Mitropolija crnogorsko-primorska je poreski obveznik koji ne ispunjava obavezehttps://t.co/cPidoBogfo
— VOSTOK vesti (@vostokvesti) February 24, 2020 Litiju je predvodio jerej Igor Balaban, paroh cetinjski, koji je ocijenio da su pogledi onih koji se sabiraju svih ovih dana u Crnoj Gori puni ljubavi, sloge i svega čestitog i zdravoga. Ti pogledi koji svijetle, kao što je svijetao pogled Gospoda našega, su učinili, kako je kazao, da su se silne mrake uplašile i digle da nam ih uzmu, prenosi Mitropolija.
 
  „Svi ovi naši svešteni hodovi su učinili, i učiniće ako Bog da, da bogohulni budu srušeni oltari“, kazao je o. Igor. Za sve one koji se pitaju zašto učestvujemo u litijama ponovio je stihove iz Luče Mikrokozme, Svetog Petra Drugog Lovćenskog Tajnovidca koji je pjevao Gospodu Isusu Hristu: Od Tvoga su hoda sveštenoga, bogohulni srušeni oltari i poručio „ako vas zanima pitajte njega i pročitajte šta je on pisao.“
 
Đukanović: Crna Gora se suočava sa višestrukim udarima, iznutra i izvana, kroz otvorenu spregu crkve s nacionalističkim vansistemskim djelovanjemhttps://t.co/GclrFpVnUT
— VOSTOK vesti (@vostokvesti) February 24, 2020 Blagoslove svete matuške Rusije i njenu podršku Budvanima je donio otac Dionisije iz Ruske pravoslavne crkve koji je došao iz dalekog Sibira.
 

 

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.