Lideru ruske opozicije smanjena zatvorska kazna

Izvor: N1 televizija, 16.Jun.2017, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lideru ruske opozicije smanjena zatvorska kazna

Ruski sud smanjio jesa 30 na 25 dana zatvorsku kaznu lideru ruske opozicije Alekseju Navaljnom, osuđenom zbog poziva na demonstracije održane u ponedejak širom Rusije, uprkos tome što su ih vlasti zabranile.

"Sudija će zadržati Navljanog 25 dana u zatvoru. Kazna je smanjena za pet dana", navela je na Tviteru portparolka lidera opozicije Kira Jarmič i dodala da će uložiti žalbu.

Sud je naveo da je kazna smanjena, jer Navljani ima dvoje male dece, i mora kod oftalmologa >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << zbog problema s okom koje mu je povređeno kada je napadnut krajem aprila.

Navaljni bi trebalo da bude pušten na slobodu 7. jula.

Lider opozicije je uhapšen pred polazak na protest i osuđen u ponedeljak uveče na 30 dana zatvora, zbog poziva na demonstracije, koje su ruske vlasti zabranile.

Navaljni je organizovao velike demonstracije i 26. marta, najmasovnije u Rusiji u poslednjih pet godina. Ti protesti su pokrenuti posle objavljivanja dokumentarnog filma o navodnom tajnom bogatstvu ruskog premijera Dmitrija Medvedeva, koji je Navaljni snimio i u martu objavio na Jutjubu.

Rusija je 2012. godine pooštrila kazne za javna okupljanja posle masovnih antivladinih protesta 2011. i početkom 2012. godine.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.