Izvor: RTS, 30.Jul.2021, 16:39

Leverkuzen, inspekcija utvrdila da u eksploziji nije bilo toksičnih materija

U snažnoj eksploziji koja je potresla industrijski park u Leverkuzenu, gradu u zapadnoj Nemačkoj, nije bilo toksičnih materija, izjavio je zvaničnik regionalne agencije za zaštitu životne sredine.
Zvaničnik za zaštitu životne sredine Ulrih Kuas na konferenciji za medije je rekao da je analiza pokazala da čestice, koje su pale na područje u blizini industrijskog parka "Hempark" u Leverkuzenu, nisu sadržale dioksine ili polihlorovane bifenile, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prenosi Rojters.

U eksploziji u "Hemparku", gde su smeštene hemijske kompanije "Bajer" i "Lankses", poginulo je petoro, a povređena je 31 osoba. 
Stanovništu oblasti u blizini eksplozije rečeno je da zatvore prozore i ostanu u zatvorenom kako bi se smanjila izloženost mogućim toksičnim supstancama.
Mere predostrožnosti će, saopšteno je, ostati na snazi.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.