Led okovao Ajfelov toranj, zatvoren za posetioce

Izvor: N1 televizija, 09.Feb.2018, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Led okovao Ajfelov toranj, zatvoren za posetioce

Sneg i led nastao nakon kiše u Francuskoj zatvorio je Ajfelov toranj, ali pokrivajući Pariz slojem bele boje, piše Asošijeted pres (AP).

Ajfelov toranj, najposećeniji spomenik u Francuskoj, zatvoren je i ostaće zatvoren u subotu "kako bi se obezbedila sigurnost posetilaca", saopštila je kompanija koja upravlja simbolom panorame Pariza iz 19. veka. >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija <<

Radnici su lopatama pažljivo očistili sneg sa spomenika i obavili težak posao uklanjanja leda sa stepenica i platformi.

Kompanija je rekla da ne mogu da koriste so, zbog moguće korozije metala od koga je napravljen Ajfelov toranj i koji može da ošteti njegove veoma korišćene liftove.

Obilne snežne padavine ranije ove nedelje zarobile su stotine vozača u automobilima i izazvale do sada najgore saobraćajne gužve u regiji Pariza.

Gradske vlasti su od vozača zatražile da ne koriste automobile.

Ipak, u glavnom gradu je sneg izazvao malo manje drame i načinio izvesnu zabavu. Snouborderi su se spuštali niz brdo u okolini Montmartra, a turisti su bili zadivljeni.

"Izgleda predivno", rekao je Džejms Geisler, 23, iz Davenporta u Ajovi. "Prvi put sam u Parizu. Planirali smo ovo putovanje već neko vreme i nismo znali da će biti toliko snega, ali je lepo".

"Već sam bila ovde letos, ali moram reći da mi se mnogo dopada, jer izgleda kao bajka, kao snežni raj", rekla je Margareta Eurlings, 21-godišnja turistkinja iz Belgije.

Prognoze su najavljivale više snega i vlasti su upozoravale na opasne uslove u približno jednoj četvrtini zemlje. Međutim, francuska policija, navodeći poboljšane uslove, u petak uveče je podigla višednevnu zabranu saobraćaja velikih teretnih kamiona u regionu Pariza, piše AP.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Sneg zatvorio Ajfelov toranj

Izvor: Danas, 10.Feb.2018, 01:52

Sneg i zamrzavanje kišom natopljenih delova Francuske u petak je zatvorio Ajfelov toranj, ali pokrivajući Pariz prekrasnim slojem bele boje, piše Asošijeted pres (AP).

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.