Lavrov i Pompeo razgovarali o bilateralnim i međunarodnim odnosima

Izvor: Vostok.rs, 22.Jul.2018, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov i Pompeo razgovarali o bilateralnim i međunarodnim odnosima

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov i državni sekretar SAD Majk Pompeo su tokom telefonskog razgovora razmenili mišljenja o perspektivama daljeg unapređenja odnosa dveju država sa ciljem njihove normalizacije, navodi se na sajtu ruskog spoljnopolitičkog resora.

„Razgovor je održan na inicijativu američke strane. Dvojica diplomata su razmenila mišljenja o perspektivama daljeg unapređenja odnosa između Rusije i SAD sa ciljem njihove dalje normalizacije na ravnopravnoj i uzajamno korisnoj osnovi“, navodi se u saopštenju Ministarstva inostranih poslova Rusije.


Lavrov i Pompeo su razgovarali o situaciji u Siriji, uključujući potencijalnu saradnju Moskve i Vašingtona, zajedno sa drugim državama, na rešavanju humanitarnog problema u toj arapskoj zemlji.


Osim toga, oni su razgovarali o zadacima vezanim za podršku rada na denuklearizaciji Korejskog poluostrva.


Lavrov je od američkih vlasti zatražio da što pre oslobode državljanku Rusije Mariju Butinu, koja je uhapšena u SAD, jer su optužbe protiv nje fabrikovane.

Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut
 

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.