Lavrov: Tajni pregovori Turske i Islamske države

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Feb.2016, 10:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Tajni pregovori Turske i Islamske države

Turska i Islamska država pregovaraju u tajnosti i razmatraju nove načine krijumčarenja, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

"Postoje indicije da rukovodstvo Islamske države održava tajne kontakte sa turskim zvaničnicima", rekao je Lavrov u intervjuu za list "Moskovski komsomolec".

Lavrov je naveo da oni "razmatraju alternativne opcije u trenutnim okolnostima kada su vazdušni udari naših snaga ozbiljno ograničili mogućnosti tradicionalnih >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << ruta krijumčarenja", preneo je Tass.

"Veoma smo zabrinuti zbog poruka koje konstantno dolaze javno i preko privatnih kanala da Turska planira, ili je možda već počela, da polaže pravo na delove sirijske teritorije pod izgovorom da tamo podiže kampove, gde se skupljaju sirijske izbeglice jer im nije dozovoljeno da pređu tursku granicu", kazao je Lavrov.

Turska stalno govori o formiranju bezbednosne zone na sirijskoj teritoriji, oslobođenu od Islamske države, rekao je Lavrov, dodajući da je, prema ruskim informacijama, Ankara već to pitanje razmatrala u NATO.

"To će, naravno, predstavljati kršenje svih principa međunarodnog prava i značajno dovesti do eskalacije", istakao je Lavrov.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija: Turske vođe hoće rat jer lično mrze Asada

Izvor: Mondo, 10.Feb.2016

Turske vođe osećaju ličnu mržnju prema predsedniku Sirije Bašaru al Asadu i moguće je da će pokrenuti ofanzivu, kaže šef ruske diplomatije Sergej Lavrov. Turska i ISIS pregovaraju u tajnosti i razmatraju nove načine krijumčarenja...Foto: screenshot/YouTube.."Postoje indicije da rukovodstvo...

Nastavak na Mondo...

Lavrov: Tajni pregovori Turske i Islamske države

Izvor: Akter, 10.Feb.2016

Turska i Islamska država pregovaraju u tajnosti i razmatraju nove načine krijumčarenja, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.."Postoje indicije da rukovodstvo Islamske države održava tajne kontakte sa turskim zvaničnicima", rekao je Lavrov u intervjuu za list "Moskovski komsomolec"...Lavrov...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.