Lavrov: Rusija neće omogućiti radost onima koji žele da je isključe iz Saveta Evrope - otiće sama

Izvor: Vostok.rs, 16.Okt.2018, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Rusija neće omogućiti radost onima koji žele da je isključe iz Saveta Evrope - otiće sama

Rusija "neće omogućiti tu radost," onima koji žele da je isključe iz Saveta Evrope. Sami ćemo otići, izjavio je ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov u intervjuu za Euronews, prenose RIA Novosti.

„Rusija je u Savet Evrope ušla iz razloga što je ta institucija osiguravala opšteevropsko, univerzalno, zakonodavno prostranstvo. Oni koji to podrivaju nelegitimnim sredstvima lišavanjem prava ruskoj delegaciji u odnosu na predstavnike drugih zemalja – znaju zbog čega to rade. Ako budu zahtevali da nas iključe, nećemo im omogućiti tu radost, sami ćemo otići“, rekao je Lavrov.

"Neprihvatljivo je da se jedna takva organizacija urušava isključivo zarad zadovoljenja ambicija nekih političara u nekoliko evropskih gradova", dodao je Lavrov.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut


 

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Lavrov: Nećemo im dati to zadovoljstvo da izbace Rusiju iz SE, dobrovoljno ćemo izaći

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Okt.2018

Rusija će dobrovoljno izaći iz Saveta Evrope ukoliko njeni neprijatelji insistiraju na njenom izbacivanju, izjavio je danas Ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov..."Ako žele da izbace Rusiju iz Saveta Evrope, nećemo im dati to zadovoljstvo. Izaći ćemo dobrovoljno", rekao je Lavrov, a prenosi...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.