Lavrov: Kina pretnja po Rusiju? Mit onih koje brine naš razvoj

Izvor: RTS, 17.Jul.2019, 07:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Kina pretnja po Rusiju? Mit onih koje brine naš razvoj

Ruski šef diplomatije Sergej Lavrov odbacio je kao mit to da Kina predstavlja pretnju po Rusiju.
Sergej Lavrov je u intervjuu ruskom listu Argumenti i fakti poručio da "Kina ne predstavlja nikakvu pretnju po Rusiju", preneo je Tas.

"Konačno rešenje pitanja rusko-kineske granice odavno je postignuto. Nepostojanje teritorijalnih zahteva zabeleženo je u bilateralnom Sporazumu o dobrosusedskim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << odnosima i prijateljskoj saradnji iz 2001. godine, podsetio je Lavrov.
Kko je dodao, imajući to u vidu, za pokušaje isticanja mita o kineskoj pretnji vidi se da potiču od onih koji su zabrinuti zbog konstruktivnog razvoja rusko-kineskih odnosa.
Navodi se da je, komentarišući glasine da oko 12 miliona Kineza živi na ruskom Dalekom istoku i u regionima Sibira, Lavrov rekao da sumnja u preciznost tih podataka i dodao da je zabrinutost u vezi sa tim pitanjem očigledno preuveličana.
"Smer koji Rusija i Kina slede ka jačanju dobrosusedskih odnosa višeznačan je i dugoročan i ne pogađaju ga kratkoročne fluktuacije. Rusko-kineska saradnja nije usmerena protiv bilo koga. Njen glavni cilj jeste da pomaže društvenom i privrednom razvoju i prosperitetu naših nacija i naroda", poručio je ruski šef diplomatije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LAVROV DEMANTUJE DA JE KINA PRETNJA ZA RUSIJU: To je mit onih koje brinu naši dobri odnosi

Izvor: Kurir, 17.Jul.2019

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov odbacio je kao mit to da Kina predstavlja pretnju po Rusiju, prenosi Itar Tas. Navodi se da je Lavrov u intervjuu ruskom listu "Argumenti i fakti" poručio da "Kina ne predstavlja nikakvu pretnju po Rusiju".

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.