Laburisti za glasanje o poverenju u Terezu Mej ako parlament odbaci njen sporazum o Bregzitu

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Dec.2018, 19:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Laburisti za glasanje o poverenju u Terezu Mej ako parlament odbaci njen sporazum o Bregzitu

Opoziciona britanska Laburistička partija saopštila je danas da će tražiti glasanje o poverenju u premijerku Terezu Mej ako donji dom parlamenta Velike Britanije odbaci sporazum o Bregzitu koji je ona postigla s Briselom.

Laburisti su tako povećali pritisak na Mej uoči glasanja 11. decembra o sporazumu o uslovima izlaska Velike Britanije iz EU. Mej nastoji da ubedi skeptične poslanike da podrže sporazum Londona i Brisela postignut prošle nedelje. Neprihvatanje sporazuma >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << značilo bi britanski izlazak iz Unije bez dogovora, što bi moglo da nanese veliku ekonomsku štetu Londonu.

Laburisti navode da, ako Mej izgubi na glasanju o sporazumu, postignutom posle dve godine pregovora s Briselom, treba da budu održani vanredni parlamentarni izbori. Kad bi Mej bilo izglasano nepoverenje u parlamentu, njena vlada bi imala pravo na novo glasanje o poverenju posle dve nedelje. Ako bi i tad bila poražena, bili bi raspisani parlamentarni izbori.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.