Kuvajt i Bolivija zatražili hitan sastanak SB UN o Gazi

Izvor: N1 televizija, 13.Nov.2018, 20:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuvajt i Bolivija zatražili hitan sastanak SB UN o Gazi

Kuvajt i Bolivija zatražili su da se održi hitan sastanak Saveta bezbednosti UN na kome bi se razovaralo o eskalaciji nasilja u Pojasu Gaze.

Diplomate su rekle da su Kuvajt, koji predstavlja arapske zemlje u SB UN, i Bolivija zatražili da se sastanak iza zatvorenih vrata održi danas.

Islamski ekstremistički Hamas i druge palestinske naoružane organizacije su nešto ranije objavile da je prekid vatre s Izraelom postignut indirektno, zahvaljujući posredovanju Egipta, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << posle najozbiljnijeg sukoba dve strane od rata 2014. godine. Izrael to nije potvrdio.

Izraelska vojska i Hamas ratovali su tri puta od 2008. godine, a najnovija eskalacija nasilja od ponedeljka popodne i danas je zapretila da preraste u novi veliki sukob na palestinskoj teritoriji pod blokadom između Egipta, Izraela i Sredozmenog mora.

Za dan je poginulo najmanje sedam Palestinaca i 26 ih je ranjeno u Pojasu Gaze u izraelskoj odmazdi za raketiranje.

U Izraelu je poginuo jedan palestinski radnik sa Zapadne obale, kada je raketa iz Gaze pogodila stambenu zgradu na jugu blizu granice s Gazom.

Desetine ljudi u Izraelu je ranjeno u eksploziji raketa i minobacačkih projektila.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kuvajt i Bolivija zatražili hitan sastanak Saveta bezbednosti UN o Gazi

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Nov.2018

Kuvajt i Bolivija zatražili su da se održi hitan sastanak Saveta bezbednosti UN na kome bi se razovaralo o eskalaciji nasilja u pojasu Gaze...Diplomate su rekle da su Kuvajt, koji predstavlja arapske zemlje u SB UN, i Bolivija zatražili da se sastanak iza zatvorenih vrata održi danas...Islamski ekstremistički...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.