Kurti kaže da je u Briselu postignut dogovor, a ne sporazum

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 24.Nov.2022, 15:09

Kurti kaže da je u Briselu postignut dogovor, a ne sporazum

Premijer Kosova Aljbin (Albin) Kurti izjavio je da Kosovo i Srbija u Briselu 23. novembra nisu postigli sporazum već dogovor registarskim oznakama, uz objašnjenje da su strane prihvatile da "prekinu određene radnje". "Tako da nećemo izricati kazne za KM (Kosovska Mitrovica) registarske tablice, daćemo prostor za pregovore evropskom prijedlogu, koji je ranije nazivan francusko-nemačkim", rekao je Kurti na sednici Skupštine Kosova 24. novembra. Iz Evropske unije, koja...
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Evropska Unija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kurti: Dogovor sa Srbijom najkasnije do proleća 2023.

Izvor: Danas, 24.Nov.2022

Kosovo i Srbija će postići konačni dogovor o normalizaciji odnosa pre proleća 2023. godine, rekao je danas premijer Kosova Aljbin Kurti u kosovskom parlamentu, nakon što je sinoć uz posredovanje Evropske unije postignut dogovor o registarskim tablicama.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.