Izvor: RTS, 16.Apr.2021, 22:15

Kuba, kraj jedne ere – povlači se Raul Kastro

Raul Kastro saopštio je da se povlači iz politike i sa mesta generalnog sekretara Komunističke partije Kube, navodeći da će rukovođenje strankom predati mlađoj generaciji koja je, kako je naveo, "puna strasti i antiimperijalističkog duha".
Raul Kastro je u govoru na otvaranju četvorodnevnog kongresa koji se održava iza zatvorenih vrata, a čiji izvodi su objavljeni na televiziji, rekao da mu je zadovoljstvo što rukovođenje partijom predaje grupi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << saboraca koji imaju višedecenijsko partijsko iskustvo.

Naveo je da se povlači sa osećanjem da je "ispunio svoju misiju, uveren u budućnost otadžbine", prenosi AP.
Povlačenjem Raula Kastra (89) završava se šest decenija duga era u kojoj su Kubu vodili on ili njegov brat Fidel, a koja je počela 1959. godine.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kuba i politika: Raul Kastro se povukao sa mesta predsednik Komunističke partije

Izvor: Danas, 16.Apr.2021

Getty ImagesRaul Kastro Raul Kastro povukao se sa mesta prvog sekretara Komunističke partije Kube. To znači da, prvi put posle šest decenija, na čelu partije koja vlada od 1965. nije Raul ili njegov pokojni brat Fidel Kastro. Osamdesetdevetogodišnji Kastro je na partijskom kongresu rekao da prepušta...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.