Krokodil zgrabio ženu!

Izvor: Mondo, 12.Okt.2018, 10:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krokodil zgrabio ženu!

Australijska policija saopštila je da je pronađeno telo žene iz lokalne aboridžinske zajednice nakon što su snage reda primile izveštaj o napadu krokodila na severu zemlje.

Foto: MONDO, Petar Stojanović

Policija je saopštila da je žena lovila ribu sa članovima svoje porodice dok je bila "do pojasa u vodi" u mestu Arnhem Lend u trenutku kada ju je životinja zgrabila.

Jedan član porodice čuo je pljuskanje vode i primetio da je ona nestala, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << preneo je AFP.

Policija je kasnije potvrdila da su telo i krokodil pronađeni manje od kilometra od mesta napada. Životinju su usmrtili pripadnici lokalne zajednice, koji su potom izvukli telo.

U saopštenju se navodi da još nije utvrđeno koja je vrsta krokodila odvukla ženu.

Pored slatkovodnih krokodila, u Australiji žive i ozloglašeni morski krokodili, koji mogu da narastu u dužinu do sedam metara.

Broj morskih krokodila značajno je porastao od kada su 1971. godine proglašeni za zaštićenu vrstu. Nedavni napadi na ljude pokrenuli su debatu o kontrolisanju njihovog broja.

Ovi krokodili u proseku godišnje ubiju dvoje ljudi u Australiji.

AP navodi da se poslednji napad krokodila na ljude sa smrtnim ishodom desio u oktobru prošle godine kada je dementna 79-godišnja pacijentkinja ubijena nakon što je odlutala iz staračkog doma u Port Daglasu u Kvinslendu.

POTERA: U bekstvu krokodil koji je pojeo babu

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Krokodil napao i odvukao rendžerku u Australiji, TELO JOŠ NIJE PRONAĐENO

Izvor: Blic, 12.Okt.2018

Na udaljenom području australijske Severne Teritorije krokodil je napao i odvukao rendžerku koja je radila na zaštiti prirode.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.