Krimski most djelomično otvoren nakon eksplozije

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Okt.2022, 08:18

Krimski most djelomično otvoren nakon eksplozije

Slab promet ponovno je uspostavljen na mostu koji povezuje anektirani ukrajinski poluotok Krim sa Rusijom, nekoliko sati nakon što je u subotu, 8. oktobra, snažna eksplozija srušila dijelove ceste. Ruski istražitelji navode da su tri osobe poginule u eksploziji na najdužem mostu u Evropi, koji je simbol nelegalne ruske aneksije Krima 2014. godine. Žrtve su bile u obližnjem automobilu kada je eksplodirao kamion, tvrde ruski istražitelji. Ruske vlasti ističu da se radi i bombaškom napadu,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KRIMSKI MOST URUŠEN, VAGONI POTPUNO IZGORELI Objavljeni novi snimci nakon razorne eksplozije: Evo kako sada izgleda simbol Putinove okupacije ukrajinskog poluostrva (VIDEO)

Izvor: Blic, 08.Okt.2022

Na internetu su se pojavili snimci na kojima se vidi kako ovog sada izgleda Krimski most nakon što je rano jutros delimično uništen u velikoj eksploziji.

Nastavak na Blic...

TRN U OKU UKRAJINE I PUTINOV VELIKI PONOS Zašto je Krimski most toliko važan Rusima: "Njegovo uništenje bi bilo jedan od NAJVEĆIH UDARACA ZA MOSKVU"

Izvor: Blic, 08.Okt.2022

Most u Кerčkom moreuzu, koji povezuje Rusiju sa Кrimom, a u subotu u 6 sati ujutro na njemu je odjeknula eksplozija i izbio ogroman požar, strateški je i politički važan za Rusiju.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.